V sredo, 17. 2. 2021, smo se ob 18. uri zbrali v novih, ličnih prostorih obnovljene večnamenske stavne na Cerovcu na predavanju z naslovom  PREPREČEVANJE PADCEV PRI STAREJŠIH. Predavanje je izvedla  Vesna Petric, diplomirana delovna terapevtka, ki je svoje izkušnje pridobivala pri delu v domovih za starejše, na psihiatrični kliniki in nazadnje kot vodja medgeneracijske hiše, sicer pa članica PGD Črešnjevec.

Na predavanju nas je seznanila z dejavniki, ki vplivajo na povečano tveganje za padce pri starejših. Poleg statistike, povezane s padci pri starejših, smo pridobili tudi nekaj praktičnih nasvetov. Predvsem pa nas je predavanje spodbudilo k razmišljanju o tem, kaj lahko naredimo sami, še preden se padec sploh zgodi. 

 Glede na trenutno situacijo, smo se odločili, da nam predavateljica predava na daljavo. Uporabili smo videokonferenčno orodje Zoom. Poleg slušateljic v dvorani smo k poslušanju privabili tudi slušateljice, ki so nas spremljale na daljavo. Tako za organizatorja predavanja (PGD Črešnjevec) kot tudi za predavateljico Vesno in slušateljice, je bila to nova izkušnja, ki pa se je odlično obnesla.

rbt